Go To Global Site
Καλώς ήλθατε στην UCB Ελλάδας

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η UCB είναι μία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία που θέτει τον ασθενή στο επίκεντρο των δράσεων της

Με την ανακάλυψη και κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων, έχει ως αποστολή να βελτιώνει τη ποιότητα ζωής των ατόμων με σοβαρές ασθένειες στους τομείς της ανοσολογίας και της νευρολογίας, ενώ συνεχώς διευρύνει τα θεραπευτικά της ενδιαφέροντα για να ικανοποιήσει ακάλυπτες μέχρι σήμερα ιατρικές ανάγκες. Με τις συγκριτικά υψηλότερες επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη ανά εργαζόμενο στο σύνολο όλων των επιχειρηματικών κλάδων στην Ευρώπη, αλλά και μέσα από στρατηγικής σημασίας εξαγορές και συνεργασίες, οραματίζεται να αποτελέσει την κορυφαία βιο-φαρμακευτική εταιρία της επόμενης γενιάς. 

Η UCB στην Ελλάδα

Χάρη στο πρότυπο μοντέλο διοίκησης που εξασφαλίζει τη διατήρηση της ταυτότητας και της αυτονομίας της , αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της, η UCB απολαμβάνει σήμερα σημαντικές κατακτήσεις:

  • Είναι παγκόσμιος ηγέτης στην επιληψία
  •  Έχει πολλά υποσχόμενη παρουσία στο χώρο της βιοτεχνολογίας και ειδικότερα στο πεδίο των ρευματικών παθήσεων
  • Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως και σταθερά στις 20 πρώτες του κλάδου στην Ελλάδα.

Παρά τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής ο κύκλος εργασιών της UCB στην Ελλάδα ήταν σημαντικά ανοδικός  ενώ παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια €.

Μελετώντας προσεκτικά τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις μας σε όλους τους τομείς στοχεύουμε στη συνεχή βελτίωση της απόδοσής μας φροντίζοντας να μη διακυβεύεται ποτέ η ακεραιότητά μας και ο σεβασμός προς τον ασθενή.

integrity_square_lowres

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το όραμά μας

Για οτιδήποτε κάνουμε θέτουμε την εξής απλή ερώτηση: «Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερη αξία για τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ασθένειες;»

Αναγνωρίζοντας τις ακάλυπτες ανάγκες των ασθενών

Tα φάρμακά μας θεραπεύουν χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δουλειά μας τελειώνει εδώ. Για εμάς, είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να αφουγκραζόμαστε τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους. Συνεργαζόμενοι στενά με ιατρούς και επαγγελματίες υγείας, αυτό που επιδιώκουμε είναι η καλύτερη επαφή με τους ασθενείς, με σκοπό την κατανόηση των κλινικών, οικονομικών, κοινωνικών και προσωπικών αναγκών τους. Έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που νιώθουν οι ασθενείς στην καθημερινή τους ζωή, στο ταξίδι τους για υγειονομική περίθαλψη. Επειδή εμείς δεν θεραπεύουμε απλά ασθένειες. Νοιαζόμαστε για τους ίδιους τους ανθρώπους. Οι ασθενείς είναι εκείνοι που μας εμπνέουν να τους προσφέρουμε αξία μέσω επιστημών αιχμής, μέσω καινοτόμων φαρμάκων και περισσότερο πρακτικών λύσεων- ώστε αυτοί  και οι φροντιστές τους να μπορούν να συνεχίσουν τις ζωές τους.

Συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη

Δεν αποδεχόμαστε τον  όρο «μέσος ασθενής». Δεν επιθυμούμε να υπηρετούμε την  επιστήμη για την επιστήμη, αλλά προσπαθούμε να  ενσωματώσουμε τις πραγματικές ανάγκες ειδικών ομάδων ασθενών στην επιστημονική και καινοτόμο διαδικασία. Για να το καταφέρουμε αυτό, αξιοποιούμε την επιστημονική πρόοδο σε τομείς όπως η γενετική, οι βιοδείκτες και η ανθρώπινη βιολογία. Επιθυμούμε να ισχυροποιήσουμε τη γνώση μας στις διάφορες εκφράσεις μιας νόσου στην πραγματική ζωή των ασθενών, ώστε τελικά οι ομάδες μας να μπορούν να χορηγούν το σωστό φάρμακο και να παρέχουν τη σωστή φροντίδα στον σωστό ασθενή.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ

Στρατηγική

Όραμα

Για οτιδήποτε κάνουμε θέτουμε την εξής απλή ερώτηση: «Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερη αξία για τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ασθένειες;»

Στρατηγική

H UCB είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική  εταιρεία, με έμφαση στους τομείς της νευρολογίας  και της ανοσολογίας.

Η δραστηριότητα μας είναι ισχυρή. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σε 5,3 δις € το 2020. Είμαστε περισσότερα από 8.370 άτομα  στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, εμπνευσμένοι από τους ασθενείς και καθοδηγούμενοι  από την επιστήμη.Κοιτάζοντας προς το μέλλον, έχουμε μια σταθερή πλατφόρμα για συνεχή ανάπτυξη με τα βασικά προϊόντα μας, Cimzia®, Vimpat®, Neupro®, Keppra® και Briviact®, και ετοιμάζουμε το λανσάρισμα  του επόμενου κύματος  φάρμακων που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους ασθενείς με επιληψία και οστεοπόρωση. Την ίδια στιγμή,  είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόοδο των μελλοντικών προϊόντων μας.

Ωστόσο, αναγνωρίζουμε τις ριζικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο σύστημα της Υγείας και την ανάγκη να εμπλακούμε ανάλογα.

Το βασικό στοιχείο της εξέλιξής μας είναι να εστιάζουμε στην παράδοση αυξημένης αξίας στους ασθενείς. Δεν υπάρχει η έννοια του «μέσου ασθενή». Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, τα κανάλια και τις επιστημονικές τεχνικές που έχουμε στη διάθεσή μας, για να αναπτύξουμε μια καλύτερη γνώση των διαφόρων εκφάνσεων μιας ασθένειας και να ενσωματώσουμε τις πραγματικές ανάγκες ειδικών πληθυσμών ασθενών στην επιστημονική και αναπτυξιακή διαδικασία μας. Αντί να ερευνούμε κάθε νέο φάρμακο μόνο μέσω της επιστήμης, προτιμούμε να συνδέουμε τους ασθενείς με την επιστήμη και την επιστήμη με τους ασθενείς.

Η καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας των ασθενών που ζουν με νευρολογικές και ανοσολογικές διαταραχές θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε  μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την περίθαλψη, εξασφαλίζοντας, σε τελική ανάλυση,  το σωστό φάρμακο και η σωστή φροντίδα να φτάνουν στους κατάλληλους ασθενείς ώστε αυτοί να μπορούν να ζήσουν τη ζωή που επιλέγουν.

Οι Αξίες Μας

Για να επιτύχουμε την αποστολή μας, στην UCB τηρούμε τις ακόλουθες αξίες:

•    Πάθος για απόδοση
•    Αποδοχή της διαφορετικότητας
•    Φροντίδα
•    Επιχειρηματικότητα
•    Ακεραιότητα
•    Καινοτομία
•    Υπευθυνότητα