Go To Global Site
Καλώς ήλθατε στην UCB Ελλάδας

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Σε οτιδήποτε κάνουμε, πάντα ξεκινάμε ρωτώντας τους εαυτούς μας: «Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερη αξία για τους ανθρώπους που ζουν με βαριές ασθένειες;».

Για το όφελος των ασθενών, είναι απαραίτητο για εμάς να συνεργαζόμαστε στενά με επαγγελματίες και οργανισμούς φροντίδας της υγείας, οι οποίοι μας προσφέρουν πολύτιμες και εξειδικευμένες γνώσεις, προκειμένου να παρέχουμε λύσεις που βελτιώνουν τις ζωές και τις θεραπείες των ασθενών.   Αυτή η σχέση έχει οδηγήσει σε σημαντικές καινοτομίες στη φροντίδα της υγείας μέχρι σήμερα και έχει φέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα ζωής πολλών ασθενών.
 
Φιλοδοξία μας είναι να διατηρούμε υψηλά πρότυπα δεοντολογίας και ακεραιότητας στις αλληλεπιδράσεις μας.   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διασφάλιση της διαφάνειας στις οικονομικές μας σχέσεις με τους επαγγελματίες φροντίδας της υγείας είναι απαραίτητη για την αύξηση της εμπιστοσύνης των ασθενών.   Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς τους ότι θα συστήσουν, θα συνταγογραφήσουν και θα χορηγήσουν την κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία, αποκλειστικά με βάση τα κλινικά στοιχεία και την εμπειρία τους.

Ως εταιρία-μέλος της EFPIA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων), έχουμε δεσμευτεί να τηρούμε τις απαιτήσεις περί διαφάνειας του Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA και να αναφέρουμε τις παροχές που πραγματοποιούμε προς τα μέλη του τομέα φροντίδας της υγείας.    

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις πρωτοβουλίες ή τις αναφορές που αφορούν τη διαφάνεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διεύθυνσης TransparencyGreece@ucb.com

Γνωστοποίηση παροχών από τη UCB A.E.

Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 7α του Νόμου 4316/2014 οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα υποχρεούνται να δημοσιοποιούν, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, σε ατομική βάση ανά αποδέκτη κάθε παροχή που χορηγούν προς Επαγγελματίες Υγείας (ΕΥ) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (ΕΥΦ). Επιπροσθέτως, ο Κώδικας Δημοσιοποίησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Συνδέσμων (EFPIA) και ο Κώδικας Δημοσιοποίησης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) απαιτούν από τα μέλη τους γνωστοποιούν τις πληρωμές και παροχές προς Επαγγελματίες Υγείας (ΕΥ) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (ΕΥΦ).

Στην παρούσα σελίδα δημοσιοποιούνται κατά τρόπο συγκεντρωτικό οι παροχές της UCB A.E. προς Επαγγελματίες Υγείας (ΕΥ) και ατομικά οι αντίστοιχες παροχές προς Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (ΕΥΦ) για το διάστημα από 01/01/2015 - 31/12/2015.

Ρητά σημειώνουμε ότι η παρούσα δημοσιοποίηση διαμορφώθηκε μετά την έκδοση της υπ’ αρ. 5/2016 Γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, του περιεχομένου της οποίας λάβαμε γνώση μόλις σήμερα 30.6.2016. Επιφυλασσόμαστε σε επικαιροποιημένη δημοσιοποίηση εν αναμονή των οριστικών οδηγιών των εμπλεκόμενων φορέων της Διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαφάνειας στις σχέσεις των φαρμακευτικών εταιρειών με τους ΕΥ και ΕΥΦ καθώς και στην προάσπιση του δικαιώματος των ασθενών να γνωρίζουν τη σχέση των φαρμακευτικών εταιρειών με την επιστημονική κοινότητα.

Δήλωση σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα

H δημοσιοποίηση παροχών σε Αποδέκτες αποσκοπεί στην αναφορά της μεταφοράς αξιών (χρηματικών ή σε είδος) σε Επαγγελματίες Υγείας ή σε Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς με τους οποίους η εταιρεία μας συνεργάζεται η συνδέεται συμβατικά, τηρώντας τους στόχους και τις διατάξεις των εφαρμοστέων κωδίκων.  Για τις δημοσιοποιήσεις ανά Αποδέκτη έχει ληφθεί η συναίνεση κάθε ενός εκ των Αποδεκτών-η οποία έχει δοθεί προκειμένου να επιτευχθεί η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους κώδικες στους οποίους η εταιρεία μας έχει προσχωρήσει.
 
Οι εν λόγω δημοσιοποιήσεις, δεν παραχωρούν γενική άδεια σε όσους έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας ή στις εθνικές πλατφόρμες δημοσιοποίησης να προβαίνουν σε επιπρόσθετη επεξεργασία των δεδομένων των επαγγελματιών υγείας.
 
Για καλύτερη κατανόηση των αναφορών που περιλαμβάνονται στις δημοσιοποιήσεις μας όπως αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας, παραπέμπουμε στο Μεθοδολογικό Σημείωμα το οποίο διευκρινίζει την έννοια και το περιεχόμενο των μεταφορών αξίας, οι οποίες δημοσιοποιούνται.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι