Go To Global Site
Καλώς ήλθατε στην UCB Ελλάδας

Ιστορικό

Θεραπευτική ιππασία για παιδιά με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα

 

Αθήνα, Δευτέρα  5 Νοεμβρίου 2012

Στα πλαίσια του προγράμματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της φαρμακευτικής εταιρείας UCB και της συνεχούς προσπάθειας να είναι έμπρακτα δίπλα στους ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012, εκδήλωση για παιδιά που πάσχουν από ΝΙΑ (Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα) με τη συνεργασία της ΕΛΕΑΝΑ (Ελληνική Εταιρεία Αντιρρευματικού Αγώνα) και της Ομάδας Γονέων Παιδιών με ΝΙΑ στην Αθήνα.

18 παιδιά με ΝΙΑ πέρασαν μαζί με τις οικογένειές τους  μια μέρα στο Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Βαρυμπόμπης, κάνοντας θεραπευτική ιππασία με τη βοήθεια ειδικής φυσικοθεραπεύτριας και συνοδών. Έκτος από τη θεραπευτική επαφή με τα άλογα, τα παιδιά απασχολήθηκαν με δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χειροτεχνίες και είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν και να διασκεδάσουν!

ΝΙΑ: Η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα (ΝΙΑ) είναι μία χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από επίμονη φλεγμονή των αρθρώσεων. Οι τυπικές ενδείξεις της αρθρικής φλεγμονής είναι ο πόνος, η διόγκωση και ο περιορισμός της κινητικότητας της άρθρωσης. Η άθληση είναι ένα βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής ενός παιδιού. Ένας από τους κύριους στόχους της θεραπείας της ΝΙΑ είναι να επιτρέψουμε στα παιδιά να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή και να μη θεωρούν τους εαυτούς τους διαφορετικούς από τους συνομηλίκους τους.

Θεραπευτική Ιππασία: Η Θεραπευτική Ιππασία αποτελεί μία θεραπευτική προσέγγιση για άτομα με χρόνιες παθήσεις. Είναι μια μορφή θεραπείας κατά την οποία χρησιμοποιείται το άλογο για να επιτευχθούν θεραπευτικοί στόχοι. Ο βασικός σκοπός δεν είναι η εκμάθηση ιππασίας, αλλά η αντιμετώπιση μιας νέας ατομικής πρόκλησης μέσω του αλόγου σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Η θεραπευτική αυτή προσέγγιση παρέχει κινητικά, ψυχολογικά και εκπαιδευτικά οφέλη. Τα κινητικά οφέλη αναφέρονται στη βελτίωση της στάσης, της ισορροπίας και της ικανότητας βάδισης του ατόμου. Με τη θεραπευτική ιππασία διαπιστώνεται βελτίωση στους τομείς της αυτοπεποίθησης, της αντιμετώπισης διαφόρων φοβιών, στη συνεργασία και στην υπευθυνότητα.

Eγκαινιάστηκε η νέα βιοτεχνολογική μονάδα της UCB

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί πιλοτικά το νέο βιοτεχνολογικό εργοστάσιο της UCB στo Braine-l’Alleud στο Βέλγιο.

Οι εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι από τις πρώτες στο Βέλγιο που παράγουν πρωτεΐνες, ως προϊόντα καλλιέργειας τροποποιημένων γενετικά κυττάρων για θεραπευτική χρήση, εγκαινιάστηκαν παρουσία του Jean-Claude Marcourt, Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών της Βελγικής κυβέρνησης, του Jean-Marc Nollet, Υπουργού Ανάπτυξης, του André Antoine, Αντιπροέδρου και Υπουργού Προϋπολογισμού, του Vincent Scourneau, Δημάρχου του Braine-l’Alleud και του Roch Doliveux, CEO της UCB.

Στην εκδήλωση αυτή, ο Roch Doliveux επισήμανε ότι το 33% των φαρμακευτικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους, παγκοσμίως, έχουν βιολογική προέλευση. Στη UCB, τα φάρμακα βιολογικής προέλευσης αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το μισό της προγραμματιζόμενης Έρευνας και Ανάπτυξης.  Η εφαρμογή της βιοτεχνολογίας έχει ήδη επιτρέψει στη UCB να αναπτύξει νέες θεραπείες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τη νόσο του Crohn και να σχεδιάσει θεραπείες για την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, το συστημικό ερυθυματώδη λύκο και την οστεοπόρωση.

Η κατασκευή ενός τέτοιου εργοστασίου αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας, που θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την έναρξη των κλινικών μελετών για νέες θεραπείες με αντισώματα, οι οποίες αφορούν σε σοβαρές ακάλυπτες θεραπευτικές ανάγκες.

Οι νέες εγκαταστάσεις είναι αποτέλεσμα της επένδυσης περισσότερων από 65 εκατομμυρίων ευρώ και επικυρώνουν τη δέσμευση της UCB ως προς τη βιοτεχνολογική κατεύθυνσή της. Το βιοτεχνολογικό εργοστάσιο θα μας βοηθήσει να ικανοποιήσουμε τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις για «βιολογικές» θεραπείες, γεγονός που αντανακλάται στις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας για Έρευνα και Ανάπτυξη. Η UCB είναι από τις εταιρίες με το μεγαλύτερο ύψος επενδύσεων για Έρευνα και Ανάπτυξη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά την απονομή των ευρωπαϊκών βραβείων Mediscience, η UCB τιμήθηκε με το βραβείο "Η Εταιρεία της Χρονιάς"

  

Βρυξέλλες, Βέλγιο, 25 Ιουνίου 2012

Η UCB τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό Βραβείο Mediscience ως η «Εταιρεία της Χρονιάς» κατά την ενδέκατη ετήσια τελετή απονομής των βραβείων στο Λονδίνο. Το βραβείο «Εταιρεία της Χρονιάς» χαρακτηρίζει μία εταιρεία που είναι  καλά οργανωμένη, που έχει μία εύρωστη οικονομική και  επιχειρησιακή ανάπτυξη και μία καλά δομημένη στρατηγική, που συγκλίνουν στις οικονομικές, ηθικές και κοινωνικές φιλοδοξίες της.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η εταιρεία μας αναγνωρίστηκε με αυτό το βραβείο. Η UCB έχει μεταμορφωθεί σε μία επικεντρωμένη βιοφαρμακευτική εταιρεία. Οι δραστηριότητές μας εστιάζονται στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ζουν με σοβαρές ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος», δήλωσε ο Roch Doliveux, CEO της UCB. «Αυτό το βραβείο αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών και της εργασίας όλων των συναδέλφων μας στη UCB και είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό».

Κατά την ανακοίνωση του βραβείου, η κριτική επιτροπή περιέγραψε την UCB ως «την εταιρεία που μεταμορφώθηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια σε έναν παγκόσμιο βιοφαρμακευτικό ηγέτη. Έχει κάνει εξαγορές και επενδύσεις, χειρίζεται επιδέξια τις λήξεις της πατέντας των ώριμων προϊόντων της και έχει επιδείξει ηγετικές ικανότητες στην έρευνα και ανάπτυξη».

Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης 

 

Η παγκόσμια ηγετική ομάδα της UCB επέστρεψε από την Βοστώνη, έχοντας εκπροσωπήσει την εταιρεία σε πολλαπλά φόρα υψηλού κύρους στο ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού Βιοτεχνολογικής Βιομηχανίας.

Ο Οργανισμός Βιοτεχνολογικής Βιομηχανίας (BIO) είναι η μεγαλύτερη οργάνωση βιοτεχνολογίας στον κόσμο, που παρέχει υποστήριξη στην επιχειρηματική ανάπτυξη και την επικοινωνία σε περισσότερα από 1.100 μέλη παγκοσμίως. Τα μέλη του συμμετέχουν στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτομιών υγειονομικής περίθαλψης, γεωργικών, βιομηχανικών και περιβαλλοντικών προϊόντων βιοτεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα στο φετινό συνέδριο, ο CEO μας, Roch Doliveux, καθοδήγησε μια συζήτηση γύρω από την κρίσιμη ανάγκη για την ευθυγράμμιση των κινήτρων στα συστήματα υγείας – (παρακάτω αναφέρονται περισσότερες σχετικές πληροφορίες). Ο  Mark Bodmer, αντιπρόεδρος – επικεφαλής του θεραπευτικού τομέα της ανοσολογίας, συμμετείχε σε μία ΒΙΟ συντονιστική επιτροπή στην οποία συζητήθηκαν οι εταιρικές στρατηγικές για την πρόοδο στην ακαδημαϊκή καινοτομία.

Η παρουσία μας ως ασθενοκετρική εταιρεία ήταν επίσης αντιληπτή μέσω της χορηγίας ενός περίπτερου υπεράσπισης ασθενών. Επιπλέον, κατά την διάρκεια του συνεδρίου η UCB ανακοίνωσε τη δεύτερη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο του Harvard με σκοπό την ανάπτυξη θεραπειών για τη θεραπεία των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

«Ευθυγραμμίζοντας τα κίνητρα – Μία προϋπόθεση για την καινοτομία στο σύστημα υγείας», ήταν η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής το Δρ. Doliveux, και η οποία είχε μεγάλη προσέλευση. Στο πάνελ της συγκέντρωσε εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου της βιοτεχνολογίας, μεταξύ των οποίων τους εξής:

  • Kalipso Chalkidou, MD, PhD, Διευθύντρια, NICE International
  • William Crown, PhD, Πρόεδρος, HEOR and Late Phase Research, OPTUMInsight Life Sciences
  • Scott Gottlieb, MD, Resident Fellow, American Enterprise Institute
  • Brien Smith, MD, FAAN, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ίδρυμα Επιληψίας της Αμερικής

Η συζήτηση ξεκίνησε με ένα  debate σχετικά με τον ορισμό της "αξίας" στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο όλοι συμφώνησαν ότι οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ορισμού αυτού. Συζητήθηκαν τόσο οι λύσεις όσο και οι περιορισμοί στην υλοποίηση υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ  με γνώμονα τον ασθενή, όπως και άλλα θέματα.

Ένα εμπόδιο που εντοπίστηκε είναι η έλλειψη συλλογής κατανοητών μακροπρόθεσμων δεδομένων σε πολύπλοκες και χρόνιες παθήσεις. Αρκετοί ομιλητές ισχυρίστηκαν ότι τέτοιου είδους δεδομένα θα μπορούσαν να παρέχουν μία πληρέστερη εικόνα των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων στους ασθενείς και να καθοδηγούν τις θεραπευτικές αποφάσεις. Η χρήση τέτοιου είδους δεδομένων αποτελεί εκλογίκευση για τους φορολογούμενους σχετικά με την πολιτική αποζημίωσης των θεραπευτικών επιλογών. Συζητήθηκε επίσης η επαναξιολόγηση αυτών των μοντέλων αποζημίωσης.

Μόλις τελείωσε η συζήτηση ο Δρ Doliveux έκανε μία συνάντηση με τον  πρόεδρο της UCB στις ΗΠΑ Greg Duncan και με επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της UCB γύρω από τη σημασία της ευθυγράμμισης των κινήτρων των εμπλεκόμενων φορέων. Δημοσιογράφοι από τα: The Pink Sheet, MED Ad News, R&D Directions, BioPharm Insight, Scrip Intelligence και Pharmaceutical Executive συμμετείχαν με σχετικά σχόλια και ερωτήσεις.

UCB και Harvard: Συνεργάτες στην καινοτομία  

 

Στο πλαίσιο του BIO Conference που διεξήχθη από 18 έως 21 Ιουνίου 2012 στη Βοστώνη, η UCB είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει τη νέα της συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Το BIO Conference, το ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού Βιοτεχνολογικής Βιομηχανίας, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο βιοφαρμακευτικό χώρο, αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία συνάντησης των φαρμακευτικών εταιριών με ακαδημαϊκά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Η νέα αυτή συνεργασία είναι το δεύτερο ερευνητικό έργο που "τρέχει" με το Πανεπιστήμιο του Harvard. Η πρώτη ανακοινώθηκε στο προηγούμενο ΒΙΟ Conference και ήταν μία σημαντική γέφυρα για τη φαρμακευτική έρευνα ανάμεσα στη βιομηχανία και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Η συνεργασία εκείνη, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη νέων αντισωμάτων με πιθανή εφαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών,  όπως ο διαβήτης και άλλες μεταβολικές παθήσεις.

Η τελευταία πρωτοβουλία συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης και είναι σχεδιασμένη να οδηγήσει στην ανάπτυξη μικρομοριακών συστατικών για την επαγωγή της αυτοφαγοκυττάρωσης, του μηχανισμού δηλαδή που χρησιμοποιούν τα κύτταρά μας για την πέψη τμημάτων των κυτταρικών οργανιδίων τα οποία έχουν ατροφήσει ή έχουν υποστεί κάποια βλάβη.

Η δική μας ελπίδα, την οποία συμμερίζεται και η Dr. Junging Yuan, Καθηγήτρια Κυτταρικής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard, είναι ότι η βαθύτερη κατανόηση αυτής της διαδικασίας θα έχει δυναμικές εφαρμογές στην θεραπεία των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Η Καθηγήτρια Dr. Yuan αναγνωρίζεται ως πρωτεργάτης στην έρευνα του πεδίου αυτού, έχοντας δεχθεί πολυάριθμα βραβεία για αυτή της τη δουλειά και όλοι στη UCB είναι ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί της.

Αυτή η συνεργασία είναι μία από τις πολλές που έχουμε σχεδιάσει οι οποίες, ως μέρος του ανοιχτού και πρωτοποριακού μας προγράμματος, έχουν σαν σκοπό να αναβαθμίζουν τις γνώσεις μας αφού συνδυάζουν την εξειδίκευσή μας στην ανάπτυξη φαρμάκων με τις προσπάθειες παγκοσμίου φήμης πανεπιστημιακών ερευνητικών ομάδων.