Go To Global Site
Καλώς ήλθατε στην UCB Ελλάδας

Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης

Η παγκόσμια ηγετική ομάδα της UCB επέστρεψε από την Βοστώνη, έχοντας εκπροσωπήσει την εταιρεία σε πολλαπλά φόρα υψηλού κύρους στο ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού Βιοτεχνολογικής Βιομηχανίας.

Ο Οργανισμός Βιοτεχνολογικής Βιομηχανίας (BIO) είναι η μεγαλύτερη οργάνωση βιοτεχνολογίας στον κόσμο, που παρέχει υποστήριξη στην επιχειρηματική ανάπτυξη και την επικοινωνία σε περισσότερα από 1.100 μέλη παγκοσμίως. Τα μέλη του συμμετέχουν στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτομιών υγειονομικής περίθαλψης, γεωργικών, βιομηχανικών και περιβαλλοντικών προϊόντων βιοτεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα στο φετινό συνέδριο, ο CEO μας, Roch Doliveux, καθοδήγησε μια συζήτηση γύρω από την κρίσιμη ανάγκη για την ευθυγράμμιση των κινήτρων στα συστήματα υγείας – (παρακάτω αναφέρονται περισσότερες σχετικές πληροφορίες). Ο Mark Bodmer, αντιπρόεδρος – επικεφαλής του θεραπευτικού τομέα της ανοσολογίας, συμμετείχε σε μία ΒΙΟ συντονιστική επιτροπή στην οποία συζητήθηκαν οι εταιρικές στρατηγικές για την πρόοδο στην ακαδημαϊκή καινοτομία.

Η παρουσία μας ως ασθενοκετρική εταιρεία ήταν επίσης αντιληπτή μέσω της χορηγίας ενός περίπτερου υπεράσπισης ασθενών. Επιπλέον, κατά την διάρκεια του συνεδρίου η UCB ανακοίνωσε τη δεύτερη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο του Harvard με σκοπό την ανάπτυξη θεραπειών για τη θεραπεία των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

«Ευθυγραμμίζοντας τα κίνητρα – Μία προϋπόθεση για την καινοτομία στο σύστημα υγείας», ήταν η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής το Δρ. Doliveux, και η οποία είχε μεγάλη προσέλευση. Στο πάνελ της συγκέντρωσε εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου της βιοτεχνολογίας, μεταξύ των οποίων τους εξής:

Kalipso Chalkidou, MD, PhD, Διευθύντρια, NICE International William Crown, PhD, Πρόεδρος, HEOR and Late Phase Research, OPTUMInsight Life SciencesScott Gottlieb, MD, Resident Fellow, American Enterprise InstituteBrien Smith, MD, FAAN, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ίδρυμα Επιληψίας της Αμερικής

Η συζήτηση ξεκίνησε με ένα debate σχετικά με τον ορισμό της "αξίας" στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο όλοι συμφώνησαν ότι οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ορισμού αυτού. Συζητήθηκαν τόσο οι λύσεις όσο και οι περιορισμοί στην υλοποίηση υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ με γνώμονα τον ασθενή, όπως και άλλα θέματα.

Ένα εμπόδιο που εντοπίστηκε είναι η έλλειψη συλλογής κατανοητών μακροπρόθεσμων δεδομένων σε πολύπλοκες και χρόνιες παθήσεις. Αρκετοί ομιλητές ισχυρίστηκαν ότι τέτοιου είδους δεδομένα θα μπορούσαν να παρέχουν μία πληρέστερη εικόνα των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων στους ασθενείς και να καθοδηγούν τις θεραπευτικές αποφάσεις. Η χρήση τέτοιου είδους δεδομένων αποτελεί εκλογίκευση για τους φορολογούμενους σχετικά με την πολιτική αποζημίωσης των θεραπευτικών επιλογών. Συζητήθηκε επίσης η επαναξιολόγηση αυτών των μοντέλων αποζημίωσης.

Μόλις τελείωσε η συζήτηση ο Δρ Doliveux έκανε μία συνάντηση με τον πρόεδρο της UCB στις ΗΠΑ Greg Duncan και με επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της UCB γύρω από τη σημασία της ευθυγράμμισης των κινήτρων των εμπλεκόμενων φορέων. Δημοσιογράφοι από τα: The Pink Sheet, MED Ad News, R&D Directions, BioPharm Insight, Scrip Intelligence και Pharmaceutical Executive συμμετείχαν με σχετικά σχόλια και ερωτήσεις.