Go To Global Site
Καλώς ήλθατε στην UCB Ελλάδας

Ασθενείς

Mία κορυφαίας σημασίας προτεραιότητα για την UCB είναι η παραγωγή ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων. Πέρα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την επένδυση στην έρευνα έχουμε αναπτύξει ασθενοκεντρική φιλοσοφία σε όλες μας τις δραστηριότητες.

Επιδίωξή μας είναι να κατανοήσουμε σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στους οποίους απευθυνόμαστε και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να εργαζόμαστε στενά μαζί τους, με τους συγγενείς τους και τους επαγγελματίες υγείας που τους φροντίζουν.

Κινούμενοι σε αυτό το πνεύμα έχουμε αναπτύξει δραστηριότητα που απευθύνεται στους ασθενείς με σκοπό την ενημέρωση για τη νόσο τους, την αύξηση του αριθμού των διαγνωσθέντων, την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων ασθενών και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ενδεικτικά το 2012, ενισχύσαμε την δράση της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρρευματικού Αγώνα  (ΕΛΕΑΝΑ), το Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης, την Εθνική Ελλληνική Εταιρία κατά της Επιληψίας, το Σύλλογο Ασθενών Νόσου Πάρκινσον (ΣΑΝΠ), το Σύλλογο "Επίκουρος Κίνηση" και το Σύλλογο Ασθενών και Φίλων Παρκινσονικών Ασθενών Βορείου Ελλάδας. Οι παραπάνω σύλλογοι έχουν αναπτύξει πλούσια δράση με εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση των μελών τους και στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία αλλά και με άλλους φορείς πραγματοποιήσαμε σπιρομετρήσεις τόσο σε γενικό πληθυσμό όσο και σε ειδικές ομάδες εργαζομένων, με σκοπό τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας και την ενημέρωση σχετικά με το βρογχικό άσθμα.

Επίσης, έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο νοσηλευτών που προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και νόσο του Πάρκινσον που στρέφονται στα προϊόντα μας, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εκπαίδευσή τους τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σπίτι.